07 heinäkuuta 2005

Ruusuja, ruusuja

Olen kerännyt puutarhaani vuosien kuluessa useita pensasruusuja. Tässä juuri nyt kukkivat ruusut.

"Juuriruusumme", korkea punalehtiruusu Suonenjoelta, juhannusruusu Rovaniemeltä ja kurttulehtiruusu on poimittu Terijoelta Käkösenpään rannasta muka karjalanruusuna. Posted by Picasa

Valamon ruusu on innokas kukkija. Posted by Picasa

Nevada kukkii vielä toisen kerran syksymmällä. Posted by Picasa

Satalehtiruusu Napoleonin hattu on juuri nyt nimensä veroinen. Posted by Picasa

2 kommenttia:

eusu kirjoitti...

Ruusuja minäkin haaveilen saavani runsaasti pihaamme... Tällähetkellä olen istuttanut tuttavilta saatuja Keijunruusua, Juhannusruusua, koiranruusua ja jotain "toistaiseksi nimetöntö" villiruusua. Onkohan normaalia, että eivät ole tänä ensimmäisenä kesänään tehneet yhtään nuppuja??. Lisäksi olen istuttanut 24 jaloruusupensasta: Nina Weibullia, White Coweria ja Pink Fairya. Luulen että se oli hiukan "hölmö veto", sillä nämä ruusut olivat kalliita ja valmiiksi jännitän kestävätkö talven. Niissä on valtavasti nuppuja ja ovat alkaneet aukeilemaankin jo!!

Jaska kirjoitti...

Taisipa minullakin tuttujen penkistä otetut ruusut totutella ensimmäisen kesän uuteen kotiinsa kukkimatta. Kyllä ne ensi kesänä jo kukkivat. Jaloruusuista en ole kovin innostunut, vaan "keräilen" erilaisia pensasruusuja. Fairyn tosin vaimoni halusi olohuoneen ikkunan alle kiinan ritarinkannusten kera. Hyvin ovat kestäneet talven.