15 lokakuuta 2007

Blogiteemapäivä "Ympäristö" Blogtemadag "Miljö"

Bloggers Unite - Blog Action Day
Sano "Ympäristö" ja monelle, niinkuin itsellenikin, tulee huono omatunto. Olenko tehnyt tarpeeksi estääkseni kiihtyvän ilmastomuutoksen?
Säg "Miljö" och många med mig får ett dåligt samvete. Har jag gjort tillräckligt för att hindra den alltför snabbare pågående klimatförändringen?

On hyvä, että tekemisistämme tai niiden jättämisistä keskustellaan. Mitä useampi ottaa osaa ympäristökeskusteluun sitä enemmän ympäristövaikutukset tiedostetaan.
Det är bra att man diskuterar om vad vi gör eller låter bli att göra. Ju flera deltar i miljödebatter desto mer får man insikt om miljöpåverkan.

Ympäristön hyväksi voi tehdä myös pienessä mittakaavassa. Tämä puutarhanpito on sitä pientä. Pieni hiilidioksidia syövä keidas kahden kaupungin välissä. Se pienentää hiukan huonoa omaatuntoani ja antaa voimaa jaksaa ajatella ympäristöä myös laajemmalti.
För miljön kan man göra även i smått. Detta trädgårdsskötsel är det. Ett litet oas som äter koldioxid mellan två städer. Den stillar lite mitt dåliga samvete och ger krafter att även orka tänka på klimatet i större perspektiv.

9 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Jesss, joku muukin uskoo siihen, että yksikin voi vaikuttaa ja että vähäkin vaikuttaa. Jos jokainen yksi 5,jotain miljoonaa suomalaisesta tekee jonkin pienen ympäristöteon se on suuri kerrottuna 5,jotailla:)

Jaska kirjoitti...

Ihan niin. Ja sitten 9 miljoonaa ruotsalaista mukaan...

Vilijonkka kirjoitti...

Tuohon syysmetsään olisi ihana sukeltaa. Siellä sitten miettisin vaikka ympäristöä.

Hannele kirjoitti...

nii, en keinolannotteita enkä myrkkyjä koskaan käyttänyt ja kompostoinut viimeset parikymment vuotta.

Hannele kirjoitti...

Enkä ole koskaan saastutellut bensaruoholeikkurilla, paljon käsivoimin, viikatteellakin. Nyt sallin toki itselleni sähköpensaskeikkurin, nuoremmaksikaan kun en tule ;)

Ja perhe pyöräilee ahkerasti, joka päivä, talvellakin.

Jaska kirjoitti...

Hannele:
Samoin täällä. Pensasleikkureita ei ole enkä kovin ahkeraan pyöräile, mutta muuten.

Hannelen paratiisi kirjoitti...

(vahva mies ei ehkä pensasleikkureita tarvita... johto perässä, sähköllä)

Anonyymi kirjoitti...

Totta itse voi yrittää tehdä jotain. Jätän ostamatta kaikkea turhaa krääsää. Kuopion kaupunkilehdessä oli haastattelu 22 vuotta kiinassa yrittäjänä olevasta suomalaista lakimiestä Vepsäläistä ja jutussa hän totesi Kiinan olen saastunut ja kiinalaisten yleinen ajatus on, että länsimaalaiset tulevat puhdistamaan kiinan saasteista. Aika järkyttävää luettavaa, minäkin ostan kiinassa tuotettuja tuotteitta. Terveiset Olemattomasta puutarhasta

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Kyllä se omatunto koko ajan kolkuttaa sekä kuluttamisesta, vähäisestä liikunnasta että turhasta syömisestä ;)