13 huhtikuuta 2008

Pisara kellossa Droppe på droppe

Sateisen sunnuntain ilopilkku!
Syksyllä 2001 istutin erilaisia kevätkukkia, niiden joukossa lumikelloja. Yhtään lumikelloa ei noussut keväällä kukintaan. Yhtä heiveröistä vaaleanvihreää kortta epäilin kuitenkin lumikelloksi. Sitä olen joka kevät seurannut ja kannustanut kasvuun. Joka vuosi se on näyttänyt vahvemmalta ja vahvemmalta. Nyt vihdoinkin se kukkii!

Ljus i regnet!
Hösten 2001 planterade jag ett antal vårblommor, bland annat snödroppar. Inte en enda snödroppe kom upp i blomning. Ett svagt ljusgrönt strå misstänkte jag vara en snödroppe. Varje vår har jag följt dess uppväxt och hoppats på att se blomman. Det blev starkare och starkare varje år. Nu äntligen blommar den.

7 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Ooh, kärsivällisyys palkitaan! Ihailen aina lumikelloja muiden pihoissa ja kuvissa, mutta syksyn sipulihuumassa muut jyräävät aina nämä hennot ja vaatimattomat kaunottaret. Miksihän sen kukkimiseen meni noin kauan? Toivottavasti muistan hankkia noita ensi syksynä. Kuvasikin onkaunisa.

Meillä on ollut niin luotaantyöntävä sää, ettei ulos ole uskaltautunut kuin kiireesti juosten ovelta autolle. Toivottavasti viikolla parempaa, kun minulla on puutarhanhoitotalvilomani.

pensastasku kirjoitti...

Vautsi mikä kuva!!!!

Jaska kirjoitti...

Sanni:
Taisivat sipulit olla huonoja, koska eivät alkaneet kasvaa. Tämä yksilö luultavasti aloitti kasvunsa pienestä sivusipulista. Nyt pitää vain toivoa sen levittäytymistä.
Pensastasku:
Siinä on hiukan Hemulin näköä ja vieno hymy huulilla.

pensastasku kirjoitti...

miksi en sitä heti huomannut? Muuten minnekköhän pitäisi lähteä, että löytäisi aidon pensastaskun+ onko tietoa?

Jaska kirjoitti...

Sitähän tässä pitäisi lähteä yhteistuumin metsästämään. Olisikohan joku pensaikko sopiva aloituspaikka? :)

maki kirjoitti...

Moi Jaska!
Jag läste en artikel i ngn trädgårdstidning, om snödropparnas käslighet hit och hit!
Jah-ha, tänkte jag då , inget för mig i på DAL!
Men visst har jag lyckats få några, bland alla sniglar, hihiii!
Vågar Du inte hälsa på mig mera? Vore väldigt kul. Sååå tevligt med finska språket, framför allt!
Hälsa Frun!
Ha en god helg......m a k i

Rita kirjoitti...

Minäkin olin aikanaan hämmästynyt kun luulin syksyllä istuttaneeni lumikelloa yhteen paikkaan eikä sitä keväällä siinä näkynytkään. En muista menikö pari vuotta vai enemmän mutta sen jälkeen on noussut maasta :)