10 toukokuuta 2008

Yksi on joukosta poissa Det fattas något


Kaikki tapahtuu nykyään niin nopeaan! Yhtäkkiä onkin kesä ja helle +26°C. Tulppaanit ovat auenneet ja puut viheriöivät.
Allt händer så snabbt nuförtiden! Plötsligt är det sommar och värmebölja, +26°C. Tulpaner blommar och träden grönskar.

Luumupuu on valkoisena kukista mutta jotain puuttuu. Missä ovat kaikki mehiläiset ja muut medenkerääjät? Yksi ainoa kimalainen surisi luumupuussa. Kova urakka sillä, jos aikoo pölyttää kaikki kukat.
Hiukan mietittyäni asiaa, tuli mieleeni, että kylän mehiläisviljelijä muutti talven aikana Etelä-Ruotsiin ja vei tietysti kasvattinsa mennessään.
Plommonträdet står vitt i full blomning men något saknas. Var finns alla bin och andra nektarsugna flyfän? En ensam humla surrade i trädet. Tufft jobb om hon ska pollinera alla blommor.
Efter ett tag kom jag ihog att den enda biodlaren i trakten flyttade till Skåne i vintras och tog sina bin med sig förståss.

Kirsikkapuukin odottaa pölyttäjiä. Olisikohan aikainen kevät ja sitä seurannut takatalvi syynä villien kimalaisten vähyyteen?
Även körsbärsträdet saknar pollinerare. Undrar om den tidiga våren och den efterföljande kylan har orsakat humlornas bortfall?

9 kommenttia:

pensastasku kirjoitti...

Ei ole mehiläisiä eikä muitakaan pörriäisiä täälläkään. Tarttisko ottaa pensseli ja mennä pölyttämään kukkaset. Siinäpä työtä näin äitienpäivänä1

Anonyymi kirjoitti...

Samaa ihmetelty Espoossa, mutta Keski-Suomessa niitä vielä kuulemma löytyy. Tämän teki se viimevuotinen virus!

Inkivääri kirjoitti...

Eikö ole myöskään kukkakärpäsiä, ne kuulemma myös huolehtivat pölytyksestä. Amerikoissa ovat kuulemma mehiläiskennot haluttuja puutarhojen liepeille...

Jaska kirjoitti...

Lepis: Aikaisempina vuosina on pihassa ollut todella runsaasti kimalaisia. Virus voisi olla mahdollinen syy niiden vähyyteen.
Inkivääri: Ei ole liiemmin kukkakärpäsiä liikkeellä. Se mehiläiskennojen poistuminen todella näkyy.
Pensastasku: Pensseleille löytyisi todella työsarkaa. Miten se Irwin lauloikaan: Rukkaset kouraan ja pensselit taskuun, eihän tässä muukaan auta...:)

maki kirjoitti...

Moi, Mitäs siinä, kun penselin kanssa menee. Kauniilla säällähän se on mukavaa.....Sääli vaan kun eiole niitä mehiläisiä ja muita surina lentäjiä.
Haluan toivottaa mukavan illan.
m a k i

ANSKUN PIHA kirjoitti...

Ihania värejä, nimittäin tulppaaneissasi! Täällä on sama ongelma pörriäisten suhteen. Mustikat ovat kukassa, muttei pölyttäjiä näy. Viime keväänä pakkanen vei mustikat, eikä näytä hyvälle nytkään...

laura kirjoitti...

Ihania kirsikan ja luumun kukkia!
Luin tai kuulin jostain, että mesipistiäisten kannat ovat romahtaneet jonkun virustaudin seurauksena. Pitäisiköhän meidän kaikkien puutarhailijoiden tulevaisuudessa harkita omaa hunajatehdasta pihan perälle...? :)

Anja kirjoitti...

Nyt kuitenkin kimalaiset lentävät kolaria ilmassa - niitä on nimittäin niin paljon!

y.t.Anja

Hanneles paradis kirjoitti...

Minulla on ollut omia mehiläisiä, kiva harrastus (tontti 800m² ja viisi naapuria ihan liki).