Karjalanpiirakat kuuluvat joulupöytäämme. Tänään teimme ensimmäisen paistorupeaman. Näin se tapahtuu:
Karelska piroger är ett måste på julbordet. Idag gjorde vi den första utkavlingen.
Så här gör man:
Karelska piroger är ett måste på julbordet. Idag gjorde vi den första utkavlingen.
Så här gör man:
Pelinappulat ovat jo pöydällä. Aloitetaan.
Spelmarkörer är redan på bordet. Nu börjar vi.
Nappula pulikan alle ja pyöritetään...
Lägg den första pjäsen under pirogkaveln och rulla på...
...vielä vähän...
...lite till...
...rypytä reunat ulospäin, ensin toiseen reunaan...
...skrynkla kanterna utåt, först mot den ena kanten...
...skrynkla kanterna utåt, först mot den ena kanten...
Herätys! Nyt riittää! Takaisin kuvaan 1 ja toista kunnes joko puuro, taikina tai selkä tekee lopun.
Hej, vakna! Nu räcker det! Gå tillbaka till bild 1 och upprepa stegen tills gröt, deg eller din rygg säger stopp.
Hej, vakna! Nu räcker det! Gå tillbaka till bild 1 och upprepa stegen tills gröt, deg eller din rygg säger stopp.
Piirakat paistetaan kuumassa uunissa noin 15 minuuttia.
Piroger gräddas i en het ugn ungefär 15 minuter.
Piroger gräddas i en het ugn ungefär 15 minuter.
Heti uunista oton jälkeen ne kastellaan voi-vesi seoksessa...
Direkt från ugnen doppas de i smör-vattenbad...
Direkt från ugnen doppas de i smör-vattenbad...
...ja laitetaan hautumaan voipaperin ja pyyheliinan sisään.
...och sedan får de vila inne i smörpapper och handduk.
Onneksi olen kiinnostunut historiasta ja olen joskus tilannut Bonniersin maailmanhistorian. Nyt se tuli käyttöön....och sedan får de vila inne i smörpapper och handduk.
Tur att jag är intresserad av historia och en gång köpte Bonniers Världshistorian. Nu kom de till användning.
5 kommenttia:
Karjalaiset piirakat kuuluvat myös meidän joulupöytäämme! Hyvältä näyttää!/Anja
Oi ei, näyttääpä ihanalta! Pitääkin joululoman aluksi sitten ehkä tehdä satsi. Meillä ko. hommaan käytetään pastakonetta, mutta tuo pulikka näyttää niin kotoisalta. Hyvää joulun odotusta!
Omat piirakat ovat parhaat.
Pastakone saattaisi säästää selkää, mutta ehkä vesi käsityön tunnun. Voisi kai vetää alkuohennukset koneella ja sitten viimeistellä pulikalla.
Kiitos rypytysvinkistä, olen treenannut, mutten koskaan ole saanut noin nättiä aikaiseksi, mutta enpä ole tainnut älytä aloittaa koskaan keskeltä! Onneksi se ei ole makua haitannut:)
Minun mummuni oli kotoisin itä-Suomesta ja hän opetti taidon äidilleni, minunkin varmaan pitäisi se opetella....ovat vaan niin hyviä...nami!
Lähetä kommentti