18 heinäkuuta 2010

Juokseva vesi Rinnande vatten

Olenhan jo pitkää haaveillut virtaavasta vedestä puutarhassani. Eilen se toive toteutui, kun trooppinen rankkasade antoi vettä tulla. Vesi kaivoi sisääntulotiehen syvän uran ja solisi mukavasti. Sääli että loppui niin lyhyeen... tai ei oikeastaan... olisi voinut viedä koko tien.
Jag har länge drömt om rinnande vatten i min trädgård. Igår slog drömmen in. En tropisk ösregn gav vatten. Vattnet gjorde en djup fåra på infartsvägen och porlade glatt. Synd att det inte varade längre... eller inte... kunde ha tagit hela vägen.
Sitä ennen auringon paisteessa ruusut kukkiva ja kimalaiset pörisivät
Innan dess i solskenet blommade rosor och humlor surrade.
John Davis
Aïcha
Rosa Mundi
Mme Julia Correvon
Koreakärsämö (Achillea ptarmica f. multiplex)
Vitpytta (Achillea ptarmica f. multiplex)

4 kommenttia:

tina kirjoitti...

Tänne saakka sadetta ja ukkosta ei sitten riittänytkään vaikka vielä illalla niin ennustettiinkin. Mur... Kauniita ruusuja, varsinkin 'Rosa Mundi' ja 'Aicha'.

Jaska kirjoitti...

Hyvä, että säästyit siltä rankkasateelta. Aichan loistokkuudesta nautin aina. Sääli, että se haalenee niin nopeasti auringossa.

Piu kirjoitti...

Käypi kateeksi jopa rankkasade, vaikkei se olekaan mikään toiveilma. Meillä ei ole satanut viikkokausiin ja puutarha muuttuu hyvää vauhtia erämaaksi.
Aicha on hankintalistallani melko ylhäällä, vaikkä jääkin vielä tänä vuonna. John Davis on myös kaunis.

pensastasku kirjoitti...

Teillä on satanut, länsisuomessa on satanut, itäsuomessa on satanut,keskisuomessa on satanut. Mutta meillä keskisellä uudellamaalle juoksee vesi vain letkun päästä. Jopa minullekin on kuumuus ollut liikaa. Tänään on vai +23 astetta siis kylmää piti hakea sukat jalkaa.