23 toukokuuta 2005

Kahden vaiheilla

Syksyllä istutin useamman sortin tulppaaneja ja narsisseja. Koko kevään kiersin puutarhaa ja seurasin niiden hidasta nousua maasta. Nyt useimmat niistä kukkivat ja ensimmäiset jo kuihtuvat. Siinäkö se oli? Koko talven odotus ja nyt jo kohta ohi!
Unikot antavat rauhallisuutta. Ne alkavat kukistansa jo nyt mutta tiedän ettei se lopu ennenkuin kesä on ohi. Niistä ehtii nauttia! Ne ovat kuin pienet eriväriset valopilkut siellä täällä puutarhassa. Niille olen antanut vapauden liikkua vapaasti pihamaalla.
Seuraava intensiivinen kukka on pioni. Jo nyt seuraan nuppujen paisumista. Muutaman viikon päästä aukeavat ensimmäiset kukat. Onneksi lajikeet eivät kuki samaan aikaan, ja nautinnon aika pitenee...
Syyskukat ovat myös nautinnollisia. Ne kukkivat pitempään kylmien öiden hidastaessa kasvua. Silloin on itsekin valmistautunut tulevaan lepokauteen.
Kunnes taas kevät täyttää mielen odotuksella ja jalat vetävät ulos kiertämään kukkapekkejä.

2 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

24.5. Turengissa scillat alkavat olla jo ohi. Mukulaleinikit, kaihonkukat ja pienet narsissit kukkivat. Metsässä valkovuokot päättelevät kukintaansa ja käenkaalit kukkivat monin paikoin valtavina mattoina.

Jaska kirjoitti...

Samoissa ajoissa mennään täällä Taalainmaallakin. Vaikkakaan en ole nähnyt kaihonkukkaa tai mukulaleinikkiä. Rentukka sentään kukkii. Huomenna laitan kuvan käenkaalimatosta tuossa metsän laidalla.