10 helmikuuta 2006

Aurinkoa ja amaryllis Sol och amaryllis


Amaryllisten aika ei vielä ole ohi! Tässä jouluna Suomesta ostettu kaksivärinen lajike. Se on sellainen hiljainen suomalaistyyppi, joka ei paljoa pukahda, mutta jota on kiva katsella. Ei siis vaaraa uuteen jatkokertomukseen!
Alennusmyynnistä ostimme pari amaryllistä 5 kr:lla. Kukkinevat pääsiäisen aikoihin. Ne ovatkin sitten Ruotsista, joten ei tiedä mitä sipulistaan päästävät.;-)

Än är det inte över med amaryllis. Här en tystlåten finsk typ som vi köpte i Finland under julvistelsen.
Till påsk väntar vi två rea-amaryllissar att blomma. En röd och en vit, tiden visar vad de kommer att barätta. (Jag har tidigare haft en liten amaryllissåpa har på finska.)

Joulukuusi on päässyt koristamaan pihamaata. Aurinko paistaa ja uusilumi loistaa valkoisena. Altaanilla lämpötila nousi jo plussan puolelle, jokohan pyhänaikana pääsee päiväkahville aurinkoterassille?
Julgranen har fått ett tredje liv som gårdgran. Härligt med solsken och gnistrande vit nysnö. På altanen steg temperaturen över nollstrecket, det blir kanske kaffe på solterassen under helgen.

2 kommenttia:

Kafkakoski kirjoitti...

Aika huonoilta vaikuttavat ne ruotsalaiset amaryllikset, jos suomalaiset kukkivat jo nyt ja ruotsalaiset vasta pääsiäisenä...
;-)
(Ilmankos olivat alennusmyynnissä.)

Jaska kirjoitti...

Niin, mutta panen ne tiukkaan koulutukseen nyt kevään ja kesän aikana. Eiköhan opi paremmille tavoille ensi jouluksi. :-)