25 huhtikuuta 2009

Päivän kukat Flowers of The Day

Kevät on todella tullut puutarhaan. Tänään oli parhaimmillaan +21.1°C varjossa. Kasvihuone on siistitty, nurmikko haravoitu ja paviljonkiiin laitettu katos ja kalusteet.
Spring has really arrived to my garden. Today there was +21.1°C at most in the shadow. I have gleaned the greenhouse, raked the loan and made the pavillion ready for the summer.
Sinililjat olivat ensimmäisinä kukassa.
Bluebells were the first ones to bloom.
Lämpö sai valkovuokon avaamaaan ensimmäisen kukkansa.
Wood anemone opened its flowers in the sun.
Pienet narsissit ovat aina narsisseista ensimmäisinä. Keltavuokot taustalla kukkivat jo huomenna. Toivonkin niiden risteytyvän valkovuokon kanssa. Kermavuokko kai suomeksi. Svavelsippa ruotsiksi.
The tiny narcissus are always early in bloom. The yellow anemone in the background will open their flowers in the morning. I hope they will produce a hybrid with wood anemone.
Sammakot iloisessa kutuleikissään lämpimässä säässä.
Frogs are happy when they play in the warm pond.
Haavan kukat vastavalossa.
Aspens flowers in the evening light.

7 kommenttia:

Rita kirjoitti...

Hienot kuvat!

Teillä on kevät pidemmällä kuin meillä mutta täälläkin oli lämmin päivä, ja puutarhassa on kasvua. Ettäkö kelta- ja valkovuokot voivat risteytyä kermavuokoiksi!? Allt får man höra innan öronen faller av!

Hanneles paradis kirjoitti...

Sammakoita pitäis saadaa tervehdittyä..

Jaska kirjoitti...

Rita: Joo, risteytyvät. Nimestä tosin olen hieman epävarma. Kukkien väri on hieman vaaleampi, siis kermankeltainen. Nimeä en ihan itse keksinyt vaan poimin sen jostain syvältä muistista.
Hannele: Vien terveiset.

Inkivääri kirjoitti...

Teillä on jo kesä ja ihania kukkia:)

Vaikka niin on meilläkin ihan melkein - ulkoruokintakausi ja rantasaunakausi on avattu ja pojat heittivät pois talviturkkinsa;)

tina kirjoitti...

Idänsinililjat kukkivat täälläkin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Upeita luontokuvia täällä jälleen: perhoset ja jääpuikot!
Kyllä kevät on siellä paljon pidemmällä kuin täällä Pohjanmaalla.

Insinööri kirjoitti...

Sammakot ovat täälläkin täydessä tohinassa, kurnutus kuuluu lammelta kauas. Valkovuokotkin aukesivat juuri, mutta haavat uinuvat täällä vielä.