14 kesäkuuta 2009

Pihan alppiruusut Rhododenrdos

Heti kun koululaiset pääsivät kesälomalle viime keskiviikkona alkoivat vesisateet ja viileät ilmat. Vettä tulee ja astiat ovat täynnä sadevettä. Tässä pienenä muistelona edellisten viikkojen alppiruusujen kukintaa.
On last Tuesday the schools started their sommer holidays and the weather changed to be wet and cool. Here's some pictures of the blooming of my Rhododendros from past weeks.
Alppiruusu 'Gunningham's White' kukki jo toukokuun lopulla. Se on ollut uskollinen kukkija joka vuosi. Taustalla kukkimistaan aloitavat 'Novaja Zembla' ja keltainen atsalea.
Gunningham's White was the first one in late may. It is always full of flowers. In the background 'Novaja Zembla' and yellow azalea just starting open their flowers.
Kesäkuun alussa kelta-atsalea oli jo aurinkoisessa kukkaloistossaan.
In the beginning of June the Azalea is like a sun in rain.
Näin komeasti kukkii samaan aikaan alppiruusu 'Novaja Zembla'. Se tuntuu leviävän maata pitkin laajaksi kasvustoksi.
At the same time 'Novaja Sembla' is full of red flowers. It reach out along the ground.
Alppiruusuista viimeisenä kukkansa aukaisee 'Haaga'. Sen kukintaa olenkin odottanut vuodesta 2001 lähtien.
The last one is 'Haaga'. I have waited its blooming since 2001. I'm not disappointed.

4 kommenttia:

tia kirjoitti...

Ihania alppiruusujen kukkia. Viime vuonna kävin Haagassa kuvaamassa atsaleoja, ihania olivat sielläkin. Tänä vuonna en päässyt.

tina kirjoitti...

Töissä ihailin kukkivia Nova Zembloja, mutten sitten kuitenkaan vielä malttanut ostaa.

Amalia kirjoitti...

Kaunniita on sun alppiruustu. Minäkin ostin atsalean. Saas nähdä miten onnistun sen kanssa. Miellä kun on niin aurinkoinen piha.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Lohduttavaa kuultavaa Haagastasi. Minä istutun omani keväällä 2007, tänä vuonna luulin kukkivan, mutta ne olivatkin uusia lehtiä. Lisäksi naapurin koira on käynyt pissimässä pensanraukkaani. Ihmettelin jo viime keväänä, miksi yhdessä kohtaa pensasta on ihan ruskeista lehtiä. Pensas on nyt hiukan toispuoleinen, mutta muuten terhakan näköinen.