16 heinäkuuta 2006

Matamit selvillä Madamer under kontroll


Valamonruusu, Rosa helenae,pioni ja tumma tulikukka
Klosterros, Rosa helenae, pion och mörkt kungsljus
Ruusurintamalla ollaan menty eteen päin!
Eilen hain toivottavasti sen oikean matamin (Mme Plantier) Bäsnasta. Väärän ruusun nimikin selvisi: Mme Legras de Saint Germain. Ruusupalstoja seuratessa useimmin tapahtunut nimisekaannus.
Allt om Trädgårdin forumista selvisi tuntemattoman ruusun nimi: 'Trier 2000' tai 'Anna Livia'. Tilaamani ruusu piti olla myskiruusu ja tämä on floribundaruusu. Syksymmällä näkee mitä Odla.nu tekee asialle. Moni muukin on saanut väärän ruusun viime syksynä.

På rosfronten har saker gått framåt!
Igår hämtade jag en förhoppningsvis rätt madam (Mme Plantier) från Bäsna. Jag fick även reda på namnet till den felaktiga: Mme Legras de Saint Germain. Vad jag har sett i rosforumen har denna förväxlingen skett flera gånger.
Jag fick reda på namnet till den okända rosen i Allt on Trädgårds forum: 'Trier 2000' eller 'Anna Livia'. Rosen som jag beställde skulle ha varit en myskros men den här var en floribundaros. Senare på sommaren får vi se vad Odla.nu gör åt saken. Det är många som har fått fel rosor i höstas.


Afrikan sininen lilja (Agapantus africanus blue)
Afrikas blå lilja (Agapantus africanus blue)
Ensi viikolla varmaankin jo kukkii.
Nästa vecka blommar den säkert.

Rosa mundi, Maiden's blush ja laventeli.
Rosa mundi, Maiden's blush och lavendel.

4 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Sinulla on niin ihania ruusuja. Poikkesin kasvilistallesi vasta äsken ja löysin monta ruusua, jotka kelpuuttaisin heti. Jostain syystä minua viehättävät kaikki hennot vaaleanpunaiset, niinkuin tuokin kuvassa.

Tellu kirjoitti...

Kyllä Valamonruusu kukkiessaan sävähdyttää. Mihinkähän sen saisi sopimaan omalla tontilla. Entä kuka jaksaisi kaivaa sille riittävän ison istutuskuopan, kun on noita kiviä joka paikassa. Vaaleanpunainen kerrottu ruusu ja laventeli: kaunis yhdistelmä, kyllä siinä "silmä lepää".

Jaska kirjoitti...

Sanni:
Ja se kasvilista on jäänyt päivittämättä. Pitäsi kirjoittaa uudet ruusutkin sinne.

Tellu:
Sittenhän se kaivaminen on yksinkerteista, kivet vain pois ja kuoppa on siinä. On kokemusta ;)
Laventeli on kaunis ja kukkii ja tuoksuu pitkään. Leviääkin ihan itsestään. Ostin aikoinani kolme tainta ja nyt niitä on levitelty pitkin kukkapenkkien laitoja. Niitä tulee kun ei syksyllä leikkaa kuihtuneita kukkia pois ja keväällä ei niin ahkeraan kitke rikkaruohoja.

Tellu kirjoitti...

Kiitos neuvosta, miten laventelin kanssa olisi hyvä toimia. Syksyllä en koskaan jaksa siivota perennapenkkiä, mutta keväällä olen malttamaton, jopa niin, että olen kitkenyt samana vuonna kylvämäni kesäkukkien alut :D