04 toukokuuta 2007

Työraportti Arbetsrapport


Tänään aloitin kivienväännön. Aion kaivaa kiviä nostelemalla pienen uran tulevaa aitaa varten. Sitten täytän uran ja muutenkin nostan rinnettä uudellä mullalla. Siihen tulee komea paikka uusille perennoille.
Idag började jag bända upp stenar. Jag tänker, genom att lyfta upp stenar, få fram en fåraför häggplantor. Sedan ska jag köra dit mer matjord och även fylla upp i slänten. Det ska bli en fin pöats för nya perenner.

Papukaijatulppaani 'Rococo' muistuttaa enemminkin sinivalasta.
Papegojtulpan 'Rococo' påminner mer om en blåval.

Lisää mielenkiintoisia nupunmuotoja.
Mer intressantaa knoppformer.

9 kommenttia:

Ziina kirjoitti...

lihansyöjätulppaani?

kirsti kirjoitti...

Kauniita on sinun kuvat! Käväisin tällä taasen opettelemassa vähän suomea..:)
Sinun puutarhastahan löytyy vaikka mitä.. katselin kasvislistaasi.. mahtavan monta, hienoa sorttia sillä kasvaa!
Meillä ei vielä edes narsissit kuki. Ja orvokit asuu sisällä.. Yöllä on miinusasteita ja keskiviikkona satoi lunta. Voi, voi.. kyllä se nyt sais jo kevät tulla tänne päinkin!
Hyvää, vihertävää viikonloppua!

Jaska kirjoitti...

Ziina: Ihan pelotti, kun otin kuvia. :)

Kirsti: Kiva, kun kävit taas. Hyvä, kun muistutit kasvilistastani. Pitää päivittää sitäkin. Ruotsi on pitkä maa, mutta kun kesä tulee niin teillä on aurinkoa vuorokaudet ympäriinsä.

jori kirjoitti...

Uteliaisuus herää, millaisen aidan aiot rinteeseen istuttaa? Tuo kivien pyörittely tuntuu kovin tutulta puuhalta, mutta sinulla taitaa maa-aines olla helpommin työstettävää.

Sanni kirjoitti...

Hyvä alku on sulla kivien pyörittelyssä jo. Meillä se on tutumpaakin tutumpaa puuhaa :) Nuo tulppaanit on aika... noh, kauniita ne ainakin on kun kukat aukeavat. ostin kerran torilta juuri tuon näköisiä leikkotulppaaneita. Tulppaanit ovat kaikissa muodoissaan viehättävimpiä sipulikukkia - miun mielestä . Mukavaa puutarhurointia! Kiva kun muillakin on vauhti päällä.

Jaska kirjoitti...

Jori: Aion laittaa siihen ihan tavallisen syreeniaidan. Ensin mietin valkopyökkiä, mutta näin maalla se varmaankin olisi näyttänyt liian kaupunkimaiselta. naapurikin laittoi tien toiselle puolen syreeniä. Tuleepahan yhtenäinen.

Sanni: Kiitosta vain. Sinultahan tuo into on kai tarttunut minuunkin. :D

Aniksen puutarha kirjoitti...

On sulla kyllä ihania kukkia!!!! Kirsikka kukkii niin kauniisti. Meille pitäisi tulla kirsikka alkuperäisen pihasuunnitelman mukaan ja sen toki haluaisin, mutta en suunnitellulle paikalle. Pitäisi löytää siis paikka ja pitäisi löytää myös lajike, joka menestyy V-vyöhykkeellä hyvin.

Tulppaani on komea ja näyttää tosiaan vähän lihansyöjältä;-)

Anita kirjoitti...

Oh, your tulips seem to be almost in bloom. Over here in Germany, their bloom is already over due to the warmish weather we are haveing since weeks.

By the way, did you find your Fritillarias yet? Thanks for giving me the Finish and Swedish translation of this plant but both words are so difficult to remember (so someone who does not speak these two languages).

Best wishes from Germany,
Anita

Jaska kirjoitti...

Anis: Tämä minun lajikkeeni on ruotsalainen Fryksås, joka on niitä kestävimpiä makeakirsikkalajeja. En vain tiedä menestyiskö Oulun seudulla.

Anita: Thanks for visiting! I have seen that you have already highsummer temperature in Germany.
My Fritillarias doesn't bloom this summer. I think I have found them. There are some straws which seems suspciously like Fritillaria leaves. I hope they will bloom next year.