07 kesäkuuta 2007

Myöhäinen juhannus Sen midsommar


Juhannus on myöhässä, jos on juhannusruusuun uskomista. Tämä on 'Mummilan ruusu'. Minulle Kotiniemeltä, Rovaniemen Koskenkylästä, vaimolleni se on taas hänen kotoaan Suonenjoelta. Molemmat nautimme siitä ihan sovussa.
Midsommar är sent i år om man ska tro på "midsommarrosen". Den här är 'Mormors ros'. För mig en ros från Rovaniemi och frun anser att den är från hennes hem i Suonenjoki. Båda tycker vi att den är fin.

Uusin iiristulokas 'Sultan's palace'.
En av de senaste irisarna 'Sultan's Palace'

Nämä olisi vielä saatava jonnekin. Oikealla Odla.nu:sta tilatut perennat. Lisäksi yksivuotisia: kosmoskukka, tiikerikaunosilmä, zuluasteri, punainen auringonkukka, tarhasoljo, daalia ja tarhaneito.
Dessa blommor söker fortfarande sina platser i trädgården. Till höger perenner från Odla.nu. Därtill några annueller: Rosenskära, tigeröga, zuluaster, röd solros, himmelsblomma, dahlia och jungfru i det gröna.

11 kommenttia:

marke kirjoitti...

Juhannusruusu kukkii täälläkin. Se on tuotu Rovaniemeltä 10 cm pitkänä pistokkaana ja vaihdettu paikkaakin useamman kerran. Vuonna 1980 se pääsi nykyiselle pihalle. Aurinkoista Juhannusta kaikille lukijoille!

jori kirjoitti...

Iiristulokkaasi on varsin komea. Kauhistelin juuri taimimäärää, mikä olisi myös itselläni vielä vailla paikkaa. Nyt kun on niin tuhottoman kuuma ja kuiva kelikin. Juhannusruusu on kukassa jo täälläkin.

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Upean värinen iiris! Tosi lohdullista kuulla ja nähdä, että muillakin on vielä istutettavia taimia, meillä kun yo-juhlat "hiukan" sekoittivat kevätpuutarhurin aikataulua.
Ja kiitos arvokkaasta tulppaanivinkistä *lähtee heti saksien kanssa tulppaanipenkkiin*

Hannele kirjoitti...

Juhannusruusuthan on ihanasti kukkineet täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Vau mikä iiris! :o

Cheers,
L Rose kirjautumattomana

Sanni kirjoitti...

Meilläkin on juuhannus myöhässä sen pari viikkoa. Ensimmäiset kukat aukesivat juhannusruusussa tänään. Iiris on hienon hieno. Odotan innolla omiani. Pitäisi olla hempeitä vaaleansinista, roosaa ja valkoistakin.

Rita kirjoitti...

Enpä ole ennen nähnyt tuollaisen väristä iiristä. Eikö se muuten ole niinpäin että juhannus on aikaisessa eikä myöhäisessä kun juhannusruusu kukkii jo nyt, vai ajattelenko sen väärinpäin? Ainakin teillä on kello tunnin myöhässä Suomeen verrattuna, hehe. Jospa teillä on midsommarkin tunnin myöhässä :)

Vilijonkka kirjoitti...

Aivan mahtava kukinta tuossa Mummilan ruusussa. Ja aina pistäytyessäni puutarhassasi näen jotain minulle uutta, kuten tuon terrakotan iiriksen. Se on kyllä kaunis!

Jaska kirjoitti...

Tännehän on tullut niin paljon kommentteja, että ohan pitää itsekin panna sana väliin!

Marke ja Rita: Juhannusta teillekin! koska tulkitsette kukinnan määräävän juhannuksen.

Hannele: Terveisiä vaan sinne etelään.

Jori, L Rose ja Sanni ja Vilijonkka: Iiris oli yllätys minullekin. Etiketin kuvassa se oli enemmän punainen. Tämä tulee olemaan upea kunhan leviää ja saa useampia kukkia. Siinä vierellä minulla on vähän hempeämpäkin tulossa, vaaleanpunaista ja aprikoosia.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää juhannusta joen toiselta puolelta, Oikaraiselta!
t. Tuula

Jaska kirjoitti...

Hyvää juhannusta vaan sinne Oikaraiselle!