19 kesäkuuta 2007

äidin orvokit ja isän ruusu mors pensér och fars ros


Vaimon orvokkiruukut jaksavat yhä kukkia. Niiden piti olla vain väliaikainen kevät istutus, mutta nyt saavat olla siinä niin kauan kuin jaksavat kukkia.
Fruns pensékrukor blommar fortfarande. De skulle ha varit bara en tillfällig vårplantering men nu får de blomma så länge de orkar,

Siberianiirikset
Strandiris

Tytönkorento on laskeutunut keltavuokon lehdelle lepäämään.
Flicksländan har landat på gulsippan för att vila en stund.

Viime vuonna olin pettynyt, kun ostamani 'Mme Plantier' ei ollutkaan oikea. Saatuani uuden ruusun väärän tilalle olen jännittyneenä odottanut sen kukintaa. Nyt ruusu on nupullaan ja näyttää värinsä. 'Mme Plantier'in nuppu on selvästi punainen, vaikka kukka sitten onkin valkoinen.
I fjol var jag besviken när jag märkte att 'Mme Plantie' jag köpt inte var den rätta. När jag sen fick en ny planta har jag ivrigt väntat på dess blomning. Nu har rosen knoppar och visar sina färger. 'Mme Plantier' har en markant rödfargade knoppar även om blomman sedan är helt vit.

3 kommenttia:

marke kirjoitti...

Ei orvokeille kannata kertoa, että niiden ei tarvitse kukkia kuin alkukesän. Minäkin ostin keväällä Nooran lakkiaisiin väliaikaisesti orvokkeja. Kukkivat ihanasti vieläkin. Jospa kestävät syyspakkasiin asti. Toivotaan.

jori kirjoitti...

Sipeariniiriksesi ovat viehkon näköisiä samoin tuon uuden ruusun nuput ovat lupaavan oloiset.

Anonyymi kirjoitti...

Mieki hankin orvokkeja pojan lakkiaisiin, kun kukkkapenkit olivat vielä niin paljaita. Orvokit kestävät pakkasiin asti. Leikkaan niitä, kun rupeavat ränsistymään, ja uusia kukkia puhkeaa. terveisin Tuula