14 lokakuuta 2005

Ei vielä tänäänkään...


Taitaakin tulla monen päivän juttu tästä ruusunistutuksesta. Tänään töiden jälkeen ehdin istutaa Rosa hugoniksen ja aloittaa toisen ruusun paikan kaivuun. Sitten olikin aika lähteä tyttäreni kanssa sellotunnille.
Intiaanikesä on lopuillaan ja yöpakkasia luvattu ensi yöksi. Tällä hetkellä on vielä +5.3 astetta (kl 19.40). Tänään poimin loputkin tomaatit ja kurkut kasvihuoneesta. Vihreät tomaatit käärin paperiin ja annan kypsyä huoneen lämmössä.
Seurailen Australian kevättunnelmia pitääkseni yllä uskoa uudesta keväästä täälläkin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terveiset Janakkalasta. Me emme seuraa Australian kevään edistymistä. Sen sijaan seuraamme Ljusdalin syksyn edistymistä. Hämeessä on tänään tapahtunut muutos kesästä syksyyn. Kova tuuli pohjoisesta viilensi ilman ja puisteli puut paljaiksi lehdistä.

Kimmo ja Kristiina

Jaska kirjoitti...

Samoin täälläkin, jos nyt vaikka tulisi ensimmäinen pakkasyö. Saisi joriinit ja miekkaliljat talvivarastoon.

Puolikas ihminen kirjoitti...

Vihreät tomaatit maistuvat myös paistettuina. Viipaloidaan tomaatit ja hiukan kieritetään korppujauhossa ja sitten vaan paistinpannulle. Helppoa kuin mikä ja ainakin minulle suurta herkkua. Ks. elokuva Paistetut vihreät tomaatit :)

Jaska kirjoitti...

Olen nähnyt elokuvan ja pidin siitä. Siitä jäi miellyttävä olo jälkeenpäin. Kiitos muistutuksesta, pitääpä maistaa.
Olen aikaisemmin säilönyt vihreitä tomaatteja mausteliemeen, mutta ne unohtuivat jääkaappiin, kun en keksinyt minkä kanssa niitä söisi.