06 lokakuuta 2005

Luumureseptejä


Tässä on kolme kiloa luumuja purkissa. Vasemmalla luumuchutney ja oikealla luumumarmelaadi (hillo).

Reseptit:


Marmelaadi:
1½ kg luumuja
1 dl vettä
2 sitruunan mehu
1 kg (12 dl) hienoasokeria (hillosokeri varmaankin antaisi kiinteämmän marmelaadin)

Laske luumut (Kivet poistetaan keittämisen jälkeen. Hyvä tietää, jotta kaikki kivet tulevat pois). Huuhdo luumut hyvin.
Laita luumut ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä kannen alla 30 min. Poista kivet reikäkauhalla. Laske kivet!
Kivien poiston jälkeen lisää sokeri ja sitruunamehu. Keitä ilman kantta 55 min. Keitä miedolla lämmöllä, kuitenkin niin että keitos kuplii kunnolla. Poista vaahto lusikalla.
Laita marmelaadi puhtaisiin purkkeihin piripintaan, kansi tiukalle ja säilö kylmässä.

Chutney:
Keitä luumut ja sitruuna kuten yllä.
Laita sitten yhdessä sokerin kanssa
4-5 rkl suolaa
½ kg pilkottuja sipuleita (myös punasipuli käy)
1 pilkottu valkosipuli (siis kokonainen valkosipuli)
3 dl viinietikkaa
½ dl sinapinsiemeniä
2 rkl kokonaisia koriantereita
(1 tl chilipulveria)
Keitä varovasti 55-75 min ilman kantta. Mausta vielä 1-2 tl kajenpippuria. Purkita kuten yllä.

Ei kommentteja: