21 kesäkuuta 2006

Ahkerontia ja akileijoja Pyssel och aklejor


Innostuin tuosta puunympäryspenkistä niin, että jatkoin nikkarointia ja tein portin puutarhaani. Piirustukset porttiin löysin Allt om trädgård-lehdestä. Lehden mukaan sen rakentamiseen kätevä mies tarvitsee iltapäivän. Itse sitä tuhersin vähän toista päivää. Olihan siinä hiukan kivienkin vääntämistä kuopista. Nyt se on kertaalleen maalattu. Väri on byggderöd eli taajamapunainen. Se on hieman punaisempi kuin tavallinen punamultaväri.
Penkin ympärille ja sieltä sitten portille ajattelin laittaa kivetyksen katukivistä. Eräs tuttavani rakensi itselleen altaanin ja poisti sen alta kivetyksen, joille hän ei keksinyt paikkaa mihin laittaa. Onneksi minulla oli vapaata tilaa ja saatoin ottaa kivet vastaan. :-) Taas vähemmän nurmikkoa leikattavana.
Jag blev så inspirerad av bänken runt trädet att jag fortsatte med snickrandet med en port till trädgården. Ritningaar hittade jag i Allt om trädgård. Enligt tidningen kunde en händig man sätta upp den på en eftermiddag. Jag pysslade med den nästa två dagar. Nu har jag målat den en gång. Färgen är byggderöd som är lite rödare än Faluröd.
Runt bänken tänker jag sätta gatstenar som min vän plockade upp under sin altan och hittade ingen användning för dem. Lyckligtvis hade jag en ledig plats här. :-) Och nu har jag än mindre gräsmatta att klippa.

Valkoinen akileja
En vit akleja.

Akileja William Guiness
Akleja William Guiness

Vaalea akileja, tienposkesta poimittu.
Ljus akleja, uppgrävd vid vägen.

Akileja Nora Barlow
Akleja Nora Barlow

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau mikä portti. Tahtoo kulkea sen läpi. Terveiset Täti Vihreältä

Jaska kirjoitti...

Niin tuommoinen siitä tuli. Kohta siinä kukkivat köynnösruusut.

Tellu kirjoitti...

Kertakaikkiaan upean portin olet tehnyt, on ilman köynnöksiäkin hyvännäköinen, saati sitten kun kasvit peittävät kauniisti...*huokaa*

Jaska kirjoitti...

Täytyy sanoa , että minäkin olen tyytyväinen. Eikä ollut vaikea rakentaa.
Eiköhän sieltäkin kirjastosta löydy All om trädgård-lehti nr 7:ssä on ohjeet. Kuten kirjoitin: iltapäivässä :-)