17 kesäkuuta 2006

Nikkarin iloa ja kukkia Snickarglädje och blommor


Sain tänään penkin valmiiksi. Näyttää aika hienolta näin matkan päästä. Rakennelmissani on aina tiettyä taiteellisuutta yksityiskohdissa. Iltapäivällä kerkesin vielä maalaamaan sen pohjamaalilla.
Bänken runt körsbärträdet blev klar idag. den ser rätt fin ut så här på avstånd. Som vanligt finns det viss konsnärlighet i detaljer. Jag hann även grundmåla den under eftermiddagen.

This picture is for Denis in Australia.
Puupioni kukkii! Ensimmäinen kukka avautui tänään.
Trädpionen har börjat blomma. Den förstaq blomman öppnade idag.

Ensimmäinen tuulikukka kukkii jo.
Den första kungsljuset har slagit ut.

Iirikset kukkivat. Taustalla nuokkusyreeni avaa ensimmäisiä kukkiaan.
Iris blommar. I bakgrunden öppnar hängsyrenen sina första blommor.

4 kommenttia:

Denis Wilson kirjoitti...

Hi Jaska
I love your Springtime photos. In America, many Peony growers grow Irises too. I can see why. In Australia, they seem to flower a few weeks apart, but your Spring season is very compressed, so everything comes at once.
It looks lovely.
Have a look at Leo's Blog, from Nova Scotia, Canada. He grows species Peonies - cold climate plants.
http://peonies-of-leo.blogspot.com/

Jaska kirjoitti...

Now seems everything flower at the same time. We have really warm right now, near 30 degrees for a week. Like you had in December or January. Little rain would be nice.
Thanks fo the adress.

Tellu kirjoitti...

Penkistä tuli hyvän näköinen, voisi laittaa sellaisen tilaukseen, mutta kirsikkapuissani on liian lyhyet rungot tai minä olen ne varmaan istuttanut liian syvälle (on kuulemma yleinen virhe). Onko tuossa etualalla kerrottuja narsisseja?
Onko tuulikukalla harmahtavat, pehmeät ja nukkaiset lehdet? Itsellänikin taitaa sitten olla sellaisia alkuja pihassa, en vain ole tiennyt kukan nimeä. Iirikset ovat kauniita, itselläni on nupuilla kaksi valkoista kukan alkua, odotan malttamattomana niiden aukeamista.

Jaska kirjoitti...

Kukat etualalla ovat iiriksiä.
Tuulikukka onkin tulikukka.(kirjoitusvirhe, jonka nyt vasta huomasin) Sillä on harmahtavat lehdet. Tällä yksilöllä hiemän vihreämmät kuin muilla ja kukkii aikaisemmin ja runsaammin. Innoisani sen kukkimisesta laitoin sen nähtävästi uudelleen esille. :)
Tulikukka on puutarhassani semmoinen vaeltelija, joka ilmaantuu siellä täällä, tänä vuonna aika runsaana. on jopa pitänyt kitkeä.