24 maaliskuuta 2007

Ei oppi ojaan kaada Alltid kan man lära sig något


Talventähti, vintergäck (Eranthis hyemalis)
Pitääpä heti korjata eilinen postaus. Tänään kun katsoin uusin silmin enemmän auennutta kukkaa, muistin, että siirsin viime vuonna tämän talventähden tänne parempaan paikkaan. Onhan vielä aikaista leskenlehdille, jos oikein ajattelee. Menköön kevät innostuksen tiliin!
Direkt en rättelse till gårdagens bild. Idag när jag tittade med nya ögon blomman som hade öppnat sig ännu mer, kom jag ihåg att jag flyttade den här vintergäcken hit på en bättre växtplats. Det är ju lite tidigt för tussilagon om man tänker efter. Det måste vara våryra!

Perunkoiso, ballongblomma (Nicandra physaloides)
Perunkoison siemenkota on talven aikana saanut kauniin pitsikauluksen.
Ballongblomman har fått på sig en fin spetskappa under vintern.

Alppiruusu, rhododendron 'Haaga'
Lopuksi pieni pedagoginen kuvasarja kuinka nipsautan alppiruusujen latvasilmun pois, jotta sivusilmut kehittyvät ja lisäävät pensaan tuuheutta. Ei pidä tietenkään katkaista kukkanuppua, joka on paljon kookkaampi kuin kuvien silmut.
Till slut en liten pedagogisk bildserie hur jag knippsar av toppknoppen på rhododendron för att sidoknoppar ska utvecklas och på så sett bilda mer buskig buske. Akta dock blomknoppen som är betydligt större än bildens knoppar.

6 kommenttia:

Laurier Rose kirjoitti...

Hei kiitos pedagogisesta tuokiosta! :) Taidanpa koittaa samaa huomenna Mustilanalppiruusuni kanssa.

Kafkakoski kirjoitti...

Onpa kiva, että pääsee taas opiskelemaan kasvitieteitä täällä Jaskan puutarhassa, kun kevät koittaa.

Tuo perunkoiso on aika mielenkiintoisen näköinen. En muista koskaan nähneeni sellaista enkä kuulleeni tuota nimeäkään.

Sanni kirjoitti...

Dämit vieköön, pitääkö niistä katkoakin jotain. Minulla on yksi Alppiruusu ja uhkaa mennä hermo sen kanssa! Suojata pitää ja katkoa ja tiesmitä ;) Jo on hienohelma. Pidän enemmän kasveista, jotka pärjäilevät suht omatoimisesti. Mutta kiitos paljon tuosta kuvasarjasta. Huomenna menen katkomaan sitten ne kukkanuput ;)Ei vainen, katson vielä tarkasti tuota kuvasarjaa, niin enköhän onnistu.

Jaska kirjoitti...

Laurier Rose ja Sanni:
Minulla nuo alppiruusut kasvavat ihan omia aikojaan, enkä juuri hössöttele niiden kanssa. Tämä nuppujen nipsaus on semmoista kevätterapiaa, kun sormia syyhyää päästä tekemään jotain puutarhassa. Jostain TV-ohjelmasta keinon nappasin ja nyt olen pari vuotta nipsinyt. Kyllä ne (3 kpl) ovat oksittuneet. Tämä Haaga ei tosin vielä ole kukkinut... olikohan ne kukkanuppuja sittenkin... ;-)

Kafkakoski:
Taitaa mennä silmistä sisään ja korvista ulos.:-) Katsopas kerran vielä: http://jaahur.blogspot.com/2006/08/syksyisi-kukkia-hstens-blommor.html

Kafkakoski kirjoitti...

Höh, epistä...

Jaska kirjoitti...

Anteeksi Kafkakoski. tuo opettajapiru heräsi minussa!
Kiva kun käyt ja innolla haluat oppia. :-)