18 maaliskuuta 2007

Sisällä ja ulkona Inne och ute


Ei tullut mitään päivän puutarhakierroksesta, joten laitan tämän orkideani. Omistan sen Valokille. Tätä kukkaa olen jo syksystä saakka odottanut. Ensimmäiset nuput paisuivat komeasti ennen joulua, mutta ihailin kai niitä liikaa ja unohdin kastelun. Ne kuivuivat aukeamatta. Kasvattipa kuitenkin uusia kukkia. Tällä hetkellä kaksi on auennut ja kolmas on tulossa.
Det blev ingen trädgårdsrunda idag så ni får nöja med min första orkidéomblomning. Den tillägnas Valokki. Jag har väntat blomningen sedan höstas. De första knopparna svällde fint före jul men i min ivriga beundran glömde jag vattna den och knopparna torkade in. Den repade sig och utvecklade nya blommor. Nu har den två utslagna och en tredje håller på att svälla upp.

Tyttäreni osallistui kauden viimeiseen suurpujottelukisaan ja tuli tänään toiseksi. Kilpailu kuului "tunnetun urheiluliikkeen"sponsoroimaan kilpailusarjaan. Kokonaiskilpailussa hän tuli kolmanneksi. (Nimimerkki "Ylpeä isä")
Dottern hade sin sista deltävling i storslalom idag och blev tvåa. Tävlingen sponsras av "en känd sportaffär". I hela tävlingen blev hon trea. (signatur "En stolt far")

3 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Ihana kukka! Milloinkohan rohkenen hankkia ensimmäisen orkideani. En ole mikään tunnollinen kastelija. Täälläkin on ihan kauhia keli, ei tee mieli edes mennä ulos!
Hienoja suorituksia laskee tuo tytäresi.

Jaska kirjoitti...

Orkidean kastelussa on se, ettei sitä tarvitse kastella tunnollisesti vaan silloin tällöin. Minulla se unohtuu silloin ja kastelen vain tällöin. ;-)

Hyvinhän hän laskee ja on kehittynyt nopeasti. Aloitti harrastuksen vasta viime vuonna!

Valokki kirjoitti...

Voi kuinka ihana herkkä kaunotar!
Ja olet kyllä ihan oikeassa tuon kastelun suhteen. Phalit pärjäävät yllättävän kauan ihan omillaan, vain nuppuvaiheessa saa olla tarkkana kastelun kanssa.

ps. kiva että olit huomannut nimenmuutokseni :)