22 maaliskuuta 2007

Ensimmäiset kukat kukkivat De första blommorna


Leskenlehden kukat kiirehtivät ylös heti kun lumi sulaa. Kukat ovat kylläkin vähenemään päin puutarhassani, koska niiden suuret kesälehdet saavat kyytiä kompostiin kesän aikana. Kiva väriläikkä näin keväällä kuitenkin.
Tussilago skyndar sig upp direkt efter snösmältningen. Dessa blommor är tyvärr mer och mer sällsynta i trädgården för att dess stora sommarblad hamnar i komposten under sommaren. Trevlig färgklick ändå på våren.


Valkea krookus avautui tänään yhdeksänasteen keväthelteessä. Kyseessä on ns. botaanisia krookuksia, hiukan pienempiä kuin grandiflora-lajikkeet.
Den vita krokusen öppnade sig idag i den niogradiga vårhettan. Blomman är en botanisksort, lite mindre än grandiflora-blommor.

5 kommenttia:

quu kirjoitti...

Jossain puutarhalehdessä oli kuva isosta ruukussa täynnä kukkivia leskenlehtiä - se oli erittäin kiva ja kaunis idea, kunhan ei anna siementää.

En ennen ole tavannut leskenlehtiä, ennen kuin muutin tänne Ouluun. Takapihalla on varsin sitkeä kasvusto josta yritän päästä epätoivoisesti eroon.. ehkä sitä joskus..

Anni kirjoitti...

Hei kiva, tästä se taas alkaa!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Voi, miten kaunis näky.

Jaska kirjoitti...

Quu:
Leskenlehdestä pääsee eroon vain ahkeralla lehtien poiminnalla. Sen juuret ulottuvat syvälle. Pitää vain nauttia näin keväällä.

Anni:
Sinulla kai on kohta ruska aluillaan.

Tellu:
Niin, ensimmäiset kukat ovat aina kauniita kuollutta maata vasten.

Hannele kirjoitti...

Voi että tuo ensimmäinen on hienoa.
(Minä ihan iloitsen eka leskenlehdestä, mutta eihän moni asia pääse rievaksi leviämään kalliollame :)