29 huhtikuuta 2007

Ihan huvin vuoksi Bara på skoj

Pienenä valipalan vitsi, jonka kuulin Leif Segerstamin kertomana televisiossa. Leif on ruotsinkielinen ja vitsikin on ruotsiksi. Suomeksi se ei ole vitsi. No... ( Nyt saatte lukea tuon sinisen osan.)Vitsin selitys ja suomennos tulee kuvan jälkeen.

En rolig historia som jag hörde på TV. Leif Segerstam, känd dirigent, berättade följande:

En av profesorerna på Sibelius Akademin stod och väntade på att hissen skulle komma. Han var otålig och sade: "Undrar om vi får nån hiss." Då sade en annan : "Vi får i alla fall se."
Ni som inte skrattar nu får titta på förklaringen under bilden.


Miksi tässä on huuliharpun kuva? Koska olen alkanut käydä bluesharpun soitonkurssilla .
Varför en bild på en munspel? Jag har börjat delta i en kurs på bluesmunspel.

Suomennos kuuluu:
Eräs professori seisoi Sibelius akatemiassa ja odotti hissiä. Hän oli malttamaton ja tokaisi: "Saammekohan sitä hissiä." Siihen vastasi joku toinen: " Saammepahan ainakin nähdä nähdä." No eihän tässä mitään hauskaa ole. hauskuus onkin ruotsinkielisessä versiossa:

Förklaring:
Hiss = C och se - c

3 kommenttia:

Hannele kirjoitti...

Hyvät vaput, soittelepahan paljon huuliharppua!

Haavetar kirjoitti...

:D

Oppimisen ja musisoinnin iloa!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Komia huuliharppu sulla! Ja kyllä siellä on kevät paljon pidemmällä kuin täällä lakeudella, kiva aina verrata, kun laitat kuvia.
Punainen iiris kuulostaa kiehtovalta. Itse en ole vielä uskaltanut puutarhamyymälään, kun sitten se taas alkaa: istutusten suurentaminen ja kaiken "tarpeellisen" ja "välttämättömän" hankinta ;D