02 huhtikuuta 2007

Kukkinut, kukkiva, kukkinee Blommat, blommar, ska blomma


Näsiä ehtii lähes joka vuosi kukkia ennen kuin muistan sen olemassaolon. Se kasvaa tien laidassa luultavasti lintujen siementämänä.
Tibast hinner blomma över nästan varje år innan jag kommer ihåg dess existens. Den växer vid vägkanten och vem som har satt den dit vete fåglarna.


Kukkapenkissä, johon laitoin sinisiä tulppaaneja (Cum Laude), näin jo kaukaa jotain sinistä. Ehdin jo harmitella kuinka matala ja olematon tulppaani oli. No, krookushan se vain! ...erehtyyhän se parempikin joskus! :-)
I rabatten där jag satte blå tulpan (Cum Laude) märkte jag redan långt nånting blått. Jag hann även tycka att vad låg och tanig den var i växten. Ja, det var ju bara en krokus!...så kan det gå även för den bäste! :-)


Parivuotta sitten sain yhden keltavuokon taimen. Se on viihtynyt hyvin ja peittää jo pienen alueen. Kohta kukkii.
För ett par år sedan fick jag en gulsippeplanta av en vän. Den har trivits bra och spridit sig i rabatten. Snart blommar den.

5 kommenttia:

quu kirjoitti...

Voi siulla on näsiä - niistä on tullutkin kerralla "muoti"kasveja tai sanottakoon sittenkin niin, että moni niitä tahtoo. Kaunis se on!

Sanni kirjoitti...

Pitänee minunkin mennä sitä näsiän reppanaani väijymään... Onkohan se huonossa paikassa vai onko se muutenkin hidaskasvuinen?

Minullakin oli joskus niitä sinisiä tulppaaneja. Ne olivat kyllä kauniita. Kaikkein sinisimmillään ensimmäisenä vuonna. Taantuivat hieman violetimpaan suuntaan, kunnes myyrät ilmeisesti maiskuttelivat ne parempiin suihin ;)

Jaska kirjoitti...

Minulla on siinä tienvarressa kaksi näsiätikkua. Kovin ovat poloisia. Olen yrittänyt antaa niille hiukan uutta maata juurille ja pitää heinät pois. Niitä ei sitten kukinnan jälkeen juuri huomaakaan.

Hannele kirjoitti...

Tibast tuoksuu niin ihanalle, en tiedä, mistä sen on puutarhaani ilmestynyt, en muista ostaneeni..

Anonyymi kirjoitti...

Minun puutarhani ensimmäiset elomerkit ovat nousseet nokkoset. Toki muutama krookus nostaa vihreitä lehden kärkiäänkin. Kylmää tuli uudelleen tulppaanit ovat vaarassa myyrät jylläävät söivät viime viikolla pionin ja ritarin kannuksen. Tilalla on 20 cm multakeko. Ihania keltavuokon alkuja, olet onnekas.
Terveisin http://pikkutaimi.vuodatus.net/